“Liluashvilis’s “Marani” (Cellar) is located In the village of Shuagora (the Municipality of Vani, on the banks of the Fereta River, at 160 meters above sea level, 16 km from Vani, 25 km from Kutaisi, Community of Zeindari)
The cellar, which has been a kind of Ethno-museum for two centuries, where you will pay attention to the ancient artifacts and family relics, produces 100% natural white dry wines “Tsolikouri” and “Krakhuna” and semi-dry red wine “Dzelshavi” from their own vineyards.
And the tourist is given a unique opportunity to observe with his/her own eyes and take part in the whole process of wine production from the flowering of the grapes to the ripening at any time of the year, as well as to crush the grapes with his own hands in the fall and pour the finished wine with his/her own hands. Tourists will have an unforgettable tour that includes tasting of local Imeretian cuisine and drinking „Kvevri wine“The wine produced in the cellar is very popular, it is sold both locally and in different markets across the country, and the demand on it is growing abroad. In the cellar it is possible to taste / buy two-sided alcoholic beverage “Chacha”;
In the cellar you can taste and buy “Tsolikouri boiled grape juice” and other various sweets; Dried apples, persimmon, kiwi, apricots and other species, roasted nuts and walnuts, 100% natural products, the main part of which is grown in ecologically clean agriculture.
Tourists can take part in culinary master classes of local cuisine if they wish.
Contact person: Mate Liluashvili Tel: +995 595 073 558
ლილუაშვილის მარანი, მდებარეობს ვანის რაიონში სოფელ შუაგორაში (ვანის ცენტრიდან 16 კმ. ხოლო ქ. ქუთაისიდან 25 კმ.). მარანი ორ საუკუნეს ითვლის და ერთგვარი ეთნო მუზეუმია სადაც ტურისტის ყურადღებას მიიქცევს უძველესი ნივთები და ოჯახური რელიქვიები. აქ საკუთარი ვენახებიდან აწარმოებენ 100% ნატურალურ თეთრ მშრალ ღვინოებს „ცოლიკოური“ და „კრახუნა“ და ნახევრად მშრალ წითელ ღვინოს „ძელშავი“ . ტურისტს სურვილის შემთხვევაში ეძლევა უნიკალურიო შესაძლებლობა დააკვირდეს და მონაწილეობა მიიღოს ღვინის წარმოების მთელი პროცესში ყურძნის ყვავილობიდან დაწურვამდე, ასევე შემოდგომაზე საკუთარი ხელით დაწუროს ყურძენი და მისივე ხელით ჩამოასხას უკვე მზა ღვინო, საკუთარი ხელით მოხადოს ქვევრი და დააგემოვნოს „ქვევრის ღვინო“ წელიწადის ნებისმიერ სეზონზე.
მარანში წარმოებული ღვინო დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტურისტს შესაძლებლობა აქვს შეიძინოს როგორც მარანში, ასევე ქვეყნის მაშტაბით სხვადასხვა მარკეტებში იყიდება და უკვე იზრდება მასზე მოთხოვნილება საზღვარგარეთ. მარანშივეა შესაძლებელი ალკოჰოლური სასმელის ორნახადი „ჭაჭას“ დეგუსტაცია/შესყიდვა;
ალკოჰოლურ სასმელებთან ერთად, მარანში შეგიძლიათ დააგემოვნოთ და შეიძინოთ „ცოლიკოურის ბადაგი“ და სხვადასხვა ნუგბარი: ვაშლის, კარალიოკის, კივის, გარგარის და სხვა სახეობის ჩირები, მოხალული თხილი და ნიგოზი, მურაბები და ჯემები 100% ნატურალური პროდუქცია, რომლის ძირითადი ნაწილიც მოყვანილია მეწაარმების ეკოლოგიურად სუფთა აგრომეურნეობაში.
ტურისტს სურვილის შემთხვევაში შეუძლია მონაწილეობა მიიღოს, სასურველი კერძის ან კერძების შესაბამისად, ადგილობრივი სამზარეულოს კულინარიული მასტერკლასებში.
საკონტაქტო პირი: მათე ლილუაშვილი ტელ: +995 595 073 558